Opțiuni de imprimare:

Dulceata de ardei iuti

Randamente1 porțieTimp de pregătire4 oreTimp de preparare30 minuteTimp total4 ore 30 minute

Cea mai buna dulceata posibila!

 1 kg ardei iuti
 1 kg ardei gras
 1 kg zahar
 1 l otet din vin alb
1

Cu o seara inainte curatam gogosarii si ardeii iuti de seminte.

2

Dam ardeii si gogosarii prin robot pana cand ajung la consistenta dorita.

3

Punem ardeii si gogosarii intr-o oala, adaugam zaharul, amestecam si ii lasam asa peste noapte, zaharul se va topi si impreuna cu ardeii vor crea un sirop.

4

A doua zi punem ardeii la fiert la foc mic, amestecand ocazional si lasam la foc 20 minute, apoi adaugam otetul.

5

Amestecam din cand in cand, pana cand vedem ca compozitia s-a legat.

6

Cat inca e calda dulceata o punem in borcane si o lasam asa, fara sa punem capacul pana se raceste complet.