Opțiuni de imprimare:

Dulceață de cireșe galbene

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

Spre finalul sezonului lor, am prins și cireșe galbene, am cumpărat câteva și am fost surprinsă de cât de bune au fost. Jumătate s-a mâncat, jumătate a ajuns dulceață, ca să mă bucur de aroma lor și la iarnă…

 500 gr cireșe galbene
 200 gr zahăr
 150 ml apă
1

Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii.

2

Se prepară un sirop din apă cu zahăr, iar când acesta începe să se lege, se adaugă fructele.

3

Se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Se culege spuma. Când este bine legat, se dă de pe foc.

4

Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane, se pun capacele și se depozitează la loc răcoros.