Opțiuni de imprimare:

Dulceata de cirese

Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră 45 minute

Dulceata de cirese este preferata mea.

 1700 gr cireșe
 1000 gr zahăr
 350 ml apă
1

Se spala fructele, se scot samburii, eventual se lasa in apa rece pentru a scapa de viermi, dar eu nu am gasit nici unul, asa ca treaba a fost relativ usoara :)

2

Se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele dar si in functie de preferintele fiecaruia.

3

Se lasa peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert intr-o cratita mare impreuna cu un pahar cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop).

4

Se fierbe la foc mic pana se leaga siropul, luand spuma la nevoie si amestecand mereu, sa nu se lipeasca.

5

Se toarna asa fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc cu capul in jos si se lasa la racit.
Se eticheteaza, se gusta si se pozeaza, apoi se imparte cu cei dragi. :)

6

Se obțin: 2 borcane de 450 g si 1 borcan de 700 g.