Opțiuni de imprimare:

Dulceață de piersici cu vanilie, whisky și apă de flori de portocal

Randamente1 porțieTimp de pregătire1 oră 20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total1 oră 40 minute

Anul acesta am vrut să experimentez dulceața de piersici în combinație cu diverse mirodenii și arome: vanilie, whisky și apă de flori de portocal. Am pregătit-o special pentru un tort de vară și a ieșit o bunătate. Are o aromă deosebită, e ca și când te-ai bucura de un apus de soare de vară.

 600 gr piersici (fără pielițe și sâmburi)
 250 gr zahăr tos
 2 tbsp zahăr brun Demerara
 4 tbsp whisky
 pudră de vanilie Bourbon
 1 tsp apă de flori de portocal
 100 ml apă
1

Se spală piersicile, se curăță de pieliță și li se scot sâmburii. Se taie cubulețe.

2

Se pun într-un castron și se adaugă zahărul tos, whisky, vanilia, zahărul Demerara și apa de flori de portocal. Se lasă așa la infuzat aprox 1 h, cât să-și lase ele sucul și să se îmbine toate aromele.

3

Se pun la fiert într-o cratiță, împreună cu apa. Se fierb pe foc mic, până se leagă, amestecând des și îndepărtând spuma formată.

4

Când dulceața este legată (un strop din sirop pus pe o farfurie trebuie să nu curgă, ci să alunece ca o mărgea), se dă de pe foc, se lasă la răcorit și se toarnă în borcan.
Fiind în cantitate mică, a fost gata în aprox 15-20 de minute (din momentul în care a început să fiarbă).