Opțiuni de imprimare:

Fajita vegetariană, cu ciuperci

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

De când am descoperit chimionul, îl adaug la orice mâncare mi se pare să se potrivește, iar la fajita, e esențial. Și pentru că mi-am dorit o variantă mai ușoară, am ales să înlocuiesc carnea cu ciuperci. Acompaniate de ardei gras, ceapă roșie și avocado și răcorite cu un sos de iaurt cu lime, a rezultat o fajita gustoasă, perfectă pentru un prânz light.

 1 ardei roșu
 1 ardei galben
 2 cepe roșii
 150 gr ciuperci
 1 avocado
 1 ceapă verde
 1 lime
 jumătate de legătură de pătrunjel verde
 60 gr iaurt
 2 lipii
 boia afumată după gust
 fulgi de chili după gust
 chimion după gust
 oregano după gust
 coriandru după gust
1

Tăiați ardeii felii de aproximativ 3-5 mm, pe lungime. Curățați ceapa, tăiați-o în jumătate și apoi felii subțiri. Spălați bine ciupercile și tăiați-le și pe ele felii.

2

Puneți legumele într-o tavă, pe hârtie de copt și presărați-le cu puțin ulei și condimente: sare, piper, boia afumată, coriandru, oregano, chimion (atenție, nu chimen - cel de pe covrigi) și apoi dați tava la cuptor, la 180 °C, pentru aproximativ 10 minute, după care scoateți și amestecați legumele și mai lăsați-le încă 10-15 minute.

3

Pentru asamblare, aveți nevoie de lipii pe care să puneți legumele coapte, adăugați și felii de avocado, pătrunjel verde și ceapă verde tăiată felii.

4

Preparați un sos din 5 linguri de iaurt, 1 lingură suc de lime și fulgi de chili și presărați peste lipie. Rulați lipia și serviți.

5

P.S. Se mai pot adăuga roșii, ceapă proaspătă, salată, orez și alte legume dacă vă plac.