Opțiuni de imprimare:

Falafel la cuptor

Randamente1 porțieTimp total50 minute

O rețetă mai neobișnuită de falafel, fără prăjeli și alte complicații - sănătoasă, nutrițională și ușoară.

 250 gr Năut la conservă
 ½ Ceapă medie
 1 Ceapă verde
 3 Căței de usturoi
 1 tbsp Pătrunjel proaspăt
 1 tbsp Paprika
 1 Praf de sare
 1 Praf de piper
 1 tsp Ulei de măsline
 1 Praf de scorțișoară
1

Preîncălzește cuptorul la 180°C.

2

Într-un blender, adaugă năutul (apa scursă și clătit), ceapa, pătrunjelul, usturoiul, sarea, piperul, paprika și scorțișoara. Adaugă uleiul de măsline și amestecă până obții o compoziție cremoasă.

3

Folosind mâinile, formează chiftele din compoziția obținută și asează-le pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

4

La cuptor pentru 30 de minute, dar trebuie întoarse la jumătatea timpului, pentru a fi sigur că se gătesc corespunzător pe ambele părți.

5

Servește-le cu sos sau ca garnitură la felul principal.

Informații nutriționale

Mărime porție 100 gr


Cantitate per porție
Calorii 134
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 4.1g7%
Total carbohidrați 14.1g5%
Proteină 6.6g14%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.