Opțiuni de imprimare:

Falafel

Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră

Vã poftim la falafel!
Pentru că ne place foarte mult spanacul l-am folosit și pe el, deși în rețeta originală nu apare.

 250 gr Năut
 130 gr Spanac
 4 Căței de usturoi
 1 Ceapa
 3 tbsp Ulei de măsline
 2 tbsp Apa
 1 Legătură de pătrunjel
 80 gr Faina
 100 gr Brânză proaspătă de casă
 Condimente după gust
1

Am pus peste noapte năutul la hidratat, în apă rece, iar a doua zi l-am spălat bine și l-am măcinat în robot. Am călit spanacul tocat mărunt împreună cu usturoiul, ceapa, rase fin, uleiul și apa până când lichidul s-a evaporat. L-am adăugat peste năut alături de pătrunjel, făină și condimente, apoi am împărțit compoziția în 2 părți, întrucât în jumătate de compoziție am adăugat și brânză proaspătă de casă.

2

Am obținut astfel 2 variante: cu brânză pentru Cireșel și de post pentru restul pofticioșilor.

3

În varianta aceasta, fără brânză, pot fi oferite și piticilor cu aplv.

4

Am așezat chifteluțele în tava acoperită cu hârtie de copt și le-am introdus în cuptorul preîncălzit circa 25 de minute, la foc potrivit. Noi am ales să servim chifteluțele cu sos de smântână și usturoi și sos de roșii.