Opțiuni de imprimare:

Fasole cu ciolan

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 45 minute

Cea mai buna reteta de fasole, este de la tatal meu!
Mama fiind bucatareasa, fasolea asta o face mai buna tata decat mama, atat de buna este ! :)
Se poate face si fara carne, iese la fel de gustoasa!
Merita incercata!

 500 gr fasole alba
 ½ morcov
 1 ceapa
 200 gr ciolan afumat
 1 legatura patrunjel
 1 vârf tarhon
 2 catei usturoi
 3 linguri pasta/suc de rosii
 sare dupa gust
1

Fasolea a stat la inmuiat aprox. 2 ore.

2

Am pus fasolea la fiert intr-o oala cu ciolanul, morcovul razuit si jumatate de ceapa maruntita.

3

Adaugam sare,tarhon , fiecare dupa gust.

4

Cand fasolea este fiarta, intr-o oala punem putin ulei,cealalta jumatate de ceapa maruntita cu sucul de rosii pentru a face prajeala.

5

Amestecam continuu pentru a nu se arde ceapa si asteptam sa se caleasca.

6

Adaugam fasolea cu o paleta (ca sa o scurgem putin) peste prajeala.

7

Zeama ramasa (unde a fiert fasolea) o adaugam peste fasole si prajeala, punem si patrunjelul si mai lasam sa fiarba aprox.10-15 min.