Opțiuni de imprimare:

Fasole teci cu piept de pui

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

O mâncare tradițională de vară, simplă și ușoară, cu ingrediente de sezon, proaspete și pline de vitamine, atât de necesare pentru o viață sănătoasă!

 800 gr fasole teci
 400 gr piept de pui
 1 ceapa
 1 ardei gras
 1 morcov
 1 cartof
 2 catei de usturoi
 2 tbsp pasta de tomate
 2 tbsp ulei
 patrunjel
 sare
1

Curăță și rupe tecile de fasole în bucăți mai mici.

2

Pune o oală cu apă la fiert, iar în momentul în care ajunge la punctul de fierbere, adaugă tecile de fasole, pe care le fierbi 15-20 de minute sau până când se înmoaie bine.

3

Taie cubulețe de dimensiuni potrivite pieptul de pui și prăjește-l într-o cratiță cu cele două linguri de ulei.

4

Cât timp se prăjește pieptul de pui, toacă mărunt ceapa si ardeiul, dă morcovul pe răzătoare și taie cubulețe cartoful.

5

După ce pieptul de pui s-a rumenit puțin, adaugă ceapa și celelalte legume, apoi lasă-le să se înăbușească câteva minute.

6

Adaugă o cană de apă și fierbe totul până când legumele sunt bine fierte.
Mai departe adaugă cele două linguri de pastă de tomate, usturoiul dat prin presă și tecile de fasole scurse bine de apă. Pentru ca sosul mâncării să fie mai gros, după ce au fiert bine, pasează cubulețele de cartof cu o furculiță.

7

Potrivește de sare, presară două linguri de pătrunjel tocat, iar mâncărica de fasole este gata de a fi servită! Poftă bună!

Informații nutriționale

Porții 0