Opțiuni de imprimare:

Frigărui cu pui şi vinete

Randamente1 porțieTimp de pregătire40 minuteTimp de preparare1 orăTimp total1 oră 40 minute

Îmi plac mult frigăruile cu carne şi tot felul de legume. De data aceasta, am pregătit frigărui cu pui marinat în bere, vinete, ardei şi ciuperci.

 2 pulpe de pui
 85 gr ciuperci
 3 ardei grași
 1 vânătă
 250 ml bere
 sare
 1 tsp amestec de condimente: cimbru, oregano, boia dulce, cimbrişor, rozmarin
1

Se pârlesc pulpele de pui, se spală, se îndepărtează pielea, apoi se taie cubuleţe. Se pun într-un vas, la marinat, cu bere, sare, după gust şi mirodenii,pentru 30 de minute.

2

Se spală vânăta, se decojeşte şi se taie în bucăţele mici, curăţând seminţele.
Se spală ardeii şi se taie fâşi mai groase.

3

Se dau frigăruile prin apă rece, se înfing bucăţile de pui, alternând cu legumele şi se rumenesc pe grătarul electric aprox 30 de minute, 8 frigărui (atât au încăput pe grătarul meu). În total, am obţinut 16 frigărui.
Poftă Bună!