Opțiuni de imprimare:

Friptura de ied și cartofi copți 😋

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare2 ore 45 minuteTimp total3 ore 15 minute

Pulpa de ied in sos de vin cu ierburi aromate și cartofi copți.

 2 kg pulpa ied
 3 legături ceapa verde
 2 legături usturoi verde
 1 l vin de casa rosu
 150 ml ulei
 4 tbsp condement ierburi aromate
 2 tbsp sare de Himalaya
 1 tbsp piper
 250 ml apa
 1 kg cartofi noi
1

Se spală carnea, se curată grăsimea și se pune intr-un vas.

2

Se adaugă peste carne, condimentele, uleiul și vinul. Acoperim vasul cu o folie și lăsam in frigider peste noapte sau 24 h.

3

Incingem cuptorul la 160˚C.

4

Spălam bine cartofii, curățăm ceapa și usturoiul și le tocam bine.

5

Punem carnea in vasul pentru cuptor cu lichidul in care a stat peste noapte, adăugăm sare și piper. Punem cartofii noi întregi in coaja, peste carne. Apoi adăugăm ceapa și usturoiul tocat.

6

Punem vasul acoperit in cuptorul încins la 160˚C, pentru 2 h jumătate.

7

Înainte cu 10 minute, lăsam vasul din cuptor descoperit pentru a forma preparatul o ușoară rumenire.

8

Înainte sa lăsați preparatul la răcit, verificați temperatura cărnii. Ca sa fie bine făcută, trebuie sa aibă o temperatura de 76-77 grade.

9

Acest preparat l-am avut in ziua de Paste! Dacă doriți sa incercati rețeta.
Va doresc pofta buna !