Opțiuni de imprimare:

Frittata cu dovlecel

Randamente4 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total45 minute

Această delicioasă frittata cu dovlecel a apărut în viața noastră într-o seară leneșă de luni. Inspirata din ce am gasit cand am deschis frigiderul, aceasta frittata este super gustoasa plus ca are si marele avantaj ca este saraca in carbohidrati si 0 zahar, deci merge foarte bine si pentru diabetici.
Așadar...

 600 gr dovlecel
 5 oua
 100 gr smântână
 1 tbsp făină
 ½ tbsp condiment usturoi
 60 gr parmezan ras
 70 gr bacon (felii)
 sare după gust
 mărar după gust
 piper după gust
1

Spălăm bine dovlecelul apoi îl dăm pe răzătoarea mare.

2

Într-un bol încăpător batem bine ouăle cu smântâna și condimentele. Adăugăm parmezanul și dovlecelul ras și stors puțin (cât reușiți să stoarceți cu mâna) apoi omogenizăm bine.

3

Într-o tavă de cuptor unsă cu unt așezăm feliile de bacon astfel încât să acoperim toată baza tăvii. Deasupra turnăm toată compoziția de ou și dovlecel, având grijă să distribuim bine peste tot. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 35 de minute.

4

Scoatem din cuptor, lăsăm 5 minute la odihnit apoi feliem și servim bunătatea asta de frittată.

Informații nutriționale

Mărime porție 250

Porții 0


Cantitate per porție
Valoare zilnică % *
Total carbohidrați 40g14%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.