Fursecuri fragede cu unt și gem, un deliciu pentru mesele în familie.
Freci untul moale cu zahărul. Adaugi, pe rând, oul, zahărul vanilat, coaja rasă de portocale, făina, praful de copt și sarea.
Amesteci aluatul, fără să-l frămânți prea mult, apoi îl întinzi într-o foaie de 5 mm grosime. Decupezi fursecuri cu forme speciale. La jumătate dintre fursecuri le decupezi mijlocul cu forme mai mici. Le așezi pe toate într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dai la cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru 20 de minute, cât să se rumenească pe margini.
Le lași să se răcească, apoi așezi fursecurile decupate în mijloc pe o farfurie și le pudrezi cu zahăr. Lipești apoi cu gem un fursec întreg cu unul decupat. Sunt mai bune a doua zi, când devin mai fragede.
Dacă nu ai forme, decupează fursecurile cu un pahar mai mare și mijlocul cu un pahar mai mic !
0 porții