Opțiuni de imprimare:

Fursecuri șprițate cu migdale

Randamente1 porțieTimp de pregătire45 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total1 oră

Pentru aceste fursecuri, aluatul trebuie să rămână suficient de moale ca să poată fi trecut prin cornetul cu șpriț.
Dacă e prea tare, se adaugă puțin lapte.

Pentru 2 tăvi ( 70 de bucăți ) :
 250 gr unt moale
 150 gr zahăr
 2 gălbenușuri
 1 tbsp rom
 1 plic zahăr vanilat
 150 gr migdale descojite măcinate
 350 gr făină
 1 praf de sare
 2-3 linguri lapte
Pentru garnitură :
 150 gr ciocolată pentru glazură
 5 gr unt de cocos
1

Se bat cu mixerul untul, zahărul, gălbenușurile, romul și zahărul vanilat până devin spumoase. Se înglobează pe rând migdalele, făina și sarea, alternând cu laptele.

2

Se încinge cuptorul la 180˚C (160˚C cu ventilator sau treapta 2-3), se tapetează tăvile cu hârtie pentru copt. Aluatul se introduce într-un cornet cu șpriț crestat în formă de stea, de mărime medie.

3

Se pun în total 70 de coronițe de aluat în cele 2 tăvi, la distanță de 3 cm una de alta. Cu cât aluatul șprițat este mai gros, cu atât mai mic este pericolul de a se fărâmița. Tăvile se țin pe rând la cuptor câte 12-15 minute, până ce fursecurile devin aurii. Se scot tăvile din cuptor, se lasă fursecurile să se răcească 5 minute în tavă, iar apoi, pe un grătar de bucătărie.

4

Se topește ciocolata la bain-marie și i se adaugă, amestecând, untul de cocos. Se cufundă coronițele pe jumătate în ciocolata lichidă, se așază pe un strat de hârtie pentru copt și se lasă la uscat.