Opțiuni de imprimare:

Galette cu ciuperci

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute

O reteta delicioasa de galette!

 300 gr faina
 50 ml apa rece
 2 oua
 500 gr ciuperci
 sare si piper dupa gust
 1 ceapa
 2 catei de usturoi
 100 gr telemea de vaca
 100 gr unt
 1 tbsp ulei
1

Se amesteca faina, untul rece si taiat in cubulete si sarea pana obtinem un aluat nisipos.

2

Se adauga apoi apa rece si oul. Se amesteca pana se obtine un aluat omogen. Se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider 30 de minute.

3

Intre timp se taie ceapa si usturoiul marunt. Ciupercile se taie bucatele. Se calesc ceapa, usturoiul si ciupercile in ulei pana raman fara lichid, se adauga telemeaua de vaca si apoi se lasa la racit.

4

Aluatul se intinde (subtire) pe rotund, se adauga pe mijloc umplutura de ciuperci si telemea.

5

Marginile aluatului se pliaza peste umplutura. Se ung marginile cu un ou batut.

6

Galette se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pana se rumeneste frumos (in jur de 40 de minute).