Opțiuni de imprimare:

Galette sarata cu pui si ciuperci

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră

Imi place mult acest aluat pentru ca este fraged si bun, se face rapid, nu are nevoie de repaus si cel mai important: poate fi facut complet vegan. Unde mai pui ca il puteti folosi in preparatele voastre sarate sau chiar dulci?

Aluat
 150 gr faina alba
 50 gr faina integrala
 80 gr unt rece/ulei de cocos solid
 8 tbsp lapte/apa
 ¼ tsp praf de copt
 1 tsp sare
 2 tbsp mix seminte (optional)
 1 ou + 2-3 linguri lapte (pentru uns - optional)
Umplutura
 200 gr pui
 250 gr ciuperci
 2 oua
 mozzarella, parmezan
1

Taiati fasii puiul si rumeniti-l putin in tigaie cu putina ceapa calita si 1 lingura de ulei de masline. Adaugati apoi ciupercile si tineti-le pe foc, amestecand pana ce si-au tras apa. Condimentati dupa gust.

2

Trecem la aluat. Vom amesteca faina, praful de copt, sarea si semintele intr-un bol incapator. Puteti folosi faina complet alba. Apoi, pun untul rece, cubulete si incep sa le amestec cu varful degetelor pana obtin un aluat nisipos, ca atunci cand prepar tarta. Voi turna si lingurile de lapte/apa si incep sa amestec pana ce aluatul s-a legat complet, fara sa il framant prea mult.

3

Se intinde aluatul pe masa de lucru, pudrata cu faina, si se formeaza un cerc. Voi pune puiul cu ciupercile la baza si voi aranja uniform toata umplutura. Marginile exterioare ramase se trag peste umplutura, spre centru.

4

Urmeaza sa pun feliile de mozzarella, iar apoi voi unge marginile tartei cu un ou batut, alaturi de 1-2 linguri de lapte (optional). Puteti pune cele doua oua acum, daca preferati sa fie gatite complet sau cu 10 minute inainte ca tarta sa fie coapta, daca le doriti zemoase.

5

Presar seminte sau gris/malai si dau la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-40 de minute, pana se rumeneste frumos.

La final, presar parmezan ras, patrunjel proaspat si o servesc calda. E nemaipomenita!