Opțiuni de imprimare:

Gem de afine cu îndulcitor

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total35 minute

Am pregătit acest gem cu îndulcitor pudră pentru a se bucura și tata de el, este unul dintre gemurile lui preferate. S-a fiert destul de repede, mi-a plăcut că este la fel de aromat, nu se cunoaște că nu are zahăr.

 1 kg afine
 200 gr îndulcitor pudră
1

Se spală delicat afinele.
Se acoperă cu îndulcitorul pudră și se lasă peste noapte, să își lase sucul. Eu le-am ținut în frigider în acest timp.

2

A doua zi se pun la fiert, pe foc potrivit, apoi mic, îndepărtând spuma formată.
Se amestecă des, ca să nu se lipească.

3

Când este bine legat, se dă de pe foc, se lasă doar un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane, se pun capacele, se așază borcanele cu capacul în jos și se acoperă cu un prosop. Se lasă așa până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.
Se obţin: 2 borcane de câte 300 g