Opțiuni de imprimare:

Gem de căpșuni cu ardei chili

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total40 minute

Dacă ești fan chili, trebuie să încerci combinația aceasta!

 1 kg căpșuni
 1 kg zahăr gelifiant
 20 gr ardei chili roșu
 1 tsp ghimbir
 1 tbsp piper negru măcinat
1

Spălați căpșunile, scurgeți-le bine și scoateți codițele. Pasați cu ajutorul unui blender jumătate din cantitatea de căpșune, iar pe cele rămase tăiați-le bucăți.

2

Curățați ardeiul, scoateți semințele și tăiați-l în bucăți mici.

3

Adăugați toate ingredientele într-un vas împreună cu zaharul gelifiant și puneți-l la fiert, amestecând continuu.

4

Lăsați să fiarbă 10 minute. Faceți proba de gelatinizare.

5

Turnați gemul în borcane și sigilați-le.

6

Dacă gemul nu a ajuns la consistența dorită după 10 minute, îl mai puteți lăsa câteva minute pe foc și apoi se face iarăși proba de gelatinizare (se pun câteva picături de gem pe o farfurie. Dacă picăturile nu mai curg atunci când se răcesc, gemul este gata).