Opțiuni de imprimare:

Gofre sarate cu porumb

Randamente1 porțieTimp de pregătire7 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total37 minute

Gofrele sarate sunt ideale pentru a fi consumate la micul dejun. Am adaugat in compozitie cascaval si porumb din conserva si am pregatit familiei un super mic dejun! Pot fi mancate cu branza si legume, alaturi de un ceai fierbinte, cacao cu lapte sau cafea.

Gofre sarate ideale pentru micul dejun

 4 oua
 150 ml ayran
 100 ml smantana lichida
 50 ml apa
 sare
 40 gr cascaval ras
 2 tbsp porumb din conserva
 1 tsp praf de copt
 50 ml unt topit
 200 gr faina
1

In vasul unui mixer vertical cu o singura paleta am adaugat cele 4 oua si le-am mixat bine. Am completat cu ayranul precum si cu celalalte ingrediente, pe rand, respectiv: smantana lichida, apa, sarea, praful de copt, cascavalul ras, untul topit si faina.

2

Am mixat totul bine iar porumbul din conserva l-am incorporat cu ajutorul unei palete de bucatarie. Mixerul puternic ar fi rupt bobul de porumb.

3

Am incins aparatul pentru facut gofre si am uns tavile cu putin unt topit ajutata de o pensula de bucatarie. Am adaugat cate un polonic de compozitie si am pus capacul. Am lasat apx. 7-8 minute fiecare tura de gofre pana s-au rumenit frumos.