Opțiuni de imprimare:

Gogosi la cuptor

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 10 minute

Gogosile, pentru mine au fost o provocare. In primul rand, pentru ca nu înțeleg de ce as gati lucruri din care nu pot sa mananc pana ma satur🤭, pot cumpara 1 bucata de pofta, nu? 😂 In al 2-lea rand, mereu am considerat ca gogosi pot face doar mamele si bunicile, ele au experienta cu aluatul, dospitul, ele au talent. 😄😍 Well, am zis sa incerc, si da, aveam preconcepții. Gogosile ies din mana orcui incearca si referitor la faptul ca sunt "nesanatoase" am exclus uleiul din ecuatie. Am facut gogosile la cuptor pe foaie de copt.

 500 gr Faina
 350 ml Lapte
 2 Galbenusuri
 1 tbsp Zahar
 2 fl oz Zahar Vanilat
 1 Coaja Razuita de la o lamaie
 10 gr Drojdie uscata
 1 Praf de sare
1

Se amesteca laptele caldut cu drojdia si zaharul, si se lasa putin pana face spuma deasupra, apoi se adauga si gălbenușurile.

2

Se amesteca apoi cu toate celelalte ingrediente, treptat amestecand cu mixerul pana ce compozitia devine o coca bunicica si draguta.

3

Se lasa aluatul la dospit, intr-un vas acoperit, 30 de minute, de preferat langa o sursa de caldura, apoi se intine in foi de grosimea unui deget si se taie cu paharul.

4

Se mai lasa 10 minute pe tava inainte sa mearga la cuptor, iar acolo vor sta fix pana se rumenesc si pe o parte si pe alta. Aproximativ 15 minute la 180 grade.