Opțiuni de imprimare:

Grâu cu cinci cepe

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare1 oră 15 minuteTimp total1 oră 25 minute

O combinație extraordinara un gust foarte foarte bun. Cred ca aceasta este rețeta mea favorita.

 200 gr grâu
 3 de ulei de măsline
 20 gr unt
 1 ceapă albă
 6 căței de usturoi
 2 bucăți de ceapă verde
 1 bucată de praz
 1 legătură de leurdă
 200 ml smântână de gătit
 10 gr parmezan
 10 ml ulei cu cardamon și chili (se poate înlocui și cu alte uleiuri, cel mai bun e dacă e picant)
 sare
 piper
 2 gr nucșoară
1

Pun la fiert grâul cu un pic de sare, iar cantitatea de apa e cam dublu de cantitatea grâului și fierb acoperit la foc mediu cam o oră.

2

Într-o oale pun uleiul, și untul. Când se topește adaug ceapa albă, călesc cam 4 minute, adaug usturoiul, las încă 2 minute.

3

Adaug prazul tăiat în cercuri, ceapa verde și cam 150 ml de apa. Îl acopăr și las cam 10 minute, amestecând câteodată.

4

La sfârșit adaug smântână de gătit, sare, piper, nucșoară și mai las cam 3 - 4 minute.

5

Iau de pe foc și adaug leurda, tăiați mărunți, și grâul.
Servesc cu un pic de parmezan ras, ulei de cardamon și chili și decorez cu microgreens.