Opțiuni de imprimare:

Gris cu lapte si jeleu de fructe

Randamente1 porțieTimp de pregătire2 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total12 minute

Cel mai apreciat desert al copilariei mele pe care il serveam cel mai des iarna. Cel mai des cu gem proaspat facut toamna si cel mai des in patura, la caldura.

Gris cu lapte,desertul copilariei

 500 ml Lapte
 50 gr Gris de grau
 1 tbsp Zahar
Jeleu fructe
 100 gr Fructe padure
 1 tsp Amidon de porumb
 1 tbsp Zahar
1

Se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul intr-o cratita la foc mic.

2

Cand incepe sa fiarba, se adauga in ploaie grisul si se amesca incontinuu.

3

Se lasa la fiert aproximativ 5-6 minute, amestecand din cand in cand.

Jeleu
4

Se pun toate ingredientele intr-un vas si se pun pe foc. Se amesteca usor pana cand incep sa fiarba. Se lasa 2,3 minute sau pana se ingroasa ca un gem.

5

Grisul se pune intr-un bol si se lasa cateva minute la racit. Se pune jeleul deasupra si se serveste cald.