Halva de casă, cu stafide și cacao (de post)

AutorAncutsa Cuisine
DificultateIntermediar

Cred că e cea mai gustoasă halva pe care am mâncat-o, am pus zahăr și miere astfel încât să fie suficient de dulce, am pus cacao neagră, stafide și esență de rom.
Pentru că este un dulce pregătit în casă și nu ai cum să presezi semințele astfel încât să iasă uleiul din ele, e necesar să adaugi puțin ulei și să frămânți amestecul cu mâinile, pe blatul de lucru.

ShareSave
Un desert gustos pentru cei ce tin post
Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp total20 minute

Ingrediente:

 250 gr semințe crude de floarea soarelui
 3 tbsp zahăr
 3 tbsp miere
 4 tbsp ulei de floarea soarelui
 2 tbsp cacao neagră
 1 tsp esență de rom
 O mână de stafide aurii
 sare

Mod de preparare:

1

Mărunțești semințele cu zahărul mai întâi la chopper sau la blender. Vei obține un amestec cu textură nisipoasă. Dai apoi amestecul la râșnița de cafea, astfel încât să obții o textură mai fină, ca de griș.

2

Împarți amestecul în două boluri: într-unul adaugi sare, cacaoa, ½ linguriță esență de rom, o lingură de miere și stafidele și amesteci. Iar în celălalt bol, adaugi sare, 2 linguri de miere și ½ linguriță esență de rom și amesteci.

3

Pentru că este un dulce pregătit în casă și nu ai cum să presezi semințele astfel încât să iasă uleiul din ele, e necesar să adaugi puțin ulei și să frămânți amestecul cu mâinile, pe blatul de lucru.

4

Pui amestecul alb într-o casoletă și îl nivelezi cu o spatulă, apoi întinzi și amestecul cu cacao peste cel alb. Dai la frigider minim o oră.

5

Halvaua este ușor sfărâmicioasă, însă o poți tăia cu un cuțit în cuburi și să te bucuri de ele.

Poftă Bună!

Ingrediente

 250 gr semințe crude de floarea soarelui
 3 tbsp zahăr
 3 tbsp miere
 4 tbsp ulei de floarea soarelui
 2 tbsp cacao neagră
 1 tsp esență de rom
 O mână de stafide aurii
 sare

Indicații

1

Mărunțești semințele cu zahărul mai întâi la chopper sau la blender. Vei obține un amestec cu textură nisipoasă. Dai apoi amestecul la râșnița de cafea, astfel încât să obții o textură mai fină, ca de griș.

2

Împarți amestecul în două boluri: într-unul adaugi sare, cacaoa, ½ linguriță esență de rom, o lingură de miere și stafidele și amesteci. Iar în celălalt bol, adaugi sare, 2 linguri de miere și ½ linguriță esență de rom și amesteci.

3

Pentru că este un dulce pregătit în casă și nu ai cum să presezi semințele astfel încât să iasă uleiul din ele, e necesar să adaugi puțin ulei și să frămânți amestecul cu mâinile, pe blatul de lucru.

4

Pui amestecul alb într-o casoletă și îl nivelezi cu o spatulă, apoi întinzi și amestecul cu cacao peste cel alb. Dai la frigider minim o oră.

5

Halvaua este ușor sfărâmicioasă, însă o poți tăia cu un cuțit în cuburi și să te bucuri de ele.

Poftă Bună!

Halva de casă, cu stafide și cacao (de post)