Opțiuni de imprimare:

Halva rapidă de casă

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total35 minute

Va place halvaua? Stiti ca o puteti face in casa si o puteti savura in circa 40 de minute? Mai lunga putin e asteptarea, insa merita, daca si voi sunteti fani.

 100 gr Pasta de susan (tahini alb)
 80 gr Miere
 20 gr Nuci pecan
1

Se maruntesc nucile pecan cu ajutorul unui cutit. Acestea pot fi inlocuite cu alte nucifere preferate: nuci romanesti, fistic, migdale, caju etc.

2

Intr-un bol se adauga pasta de susan alb, mierea si se omogenizeaza compozitia.

3

Se integreaza apoi nucile maruntite si se asaza compozitia in forme de silicon. Eu am ales sa o pun in forme de madeleines.

4

Se depoziteaza circa 30 de minute la congelator, apoi se serveste imediat. Textura este asemanatoare unui fudge, dar gustul este identic cu cel de halva. Testati si veti vedea!