Opțiuni de imprimare:

Înghețată cu portocale, cafea, cacao și cocos

Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp total1 oră

Cine spune că nu poți mânca înghețată de Crăciun sau în sezonul rece? Mie îmi place și mi se pare potrivită de sărbători când am mânca un desert, dar mai ușor. Am avut niște înghețată cumpărată, de vanilie, care mi s-a părut prea dulce și nu a mâncat-o nimeni. Atunci am ales s-o reinterpretez. Am ales cacao și portocale, cacao și cafea, iar pentru cea de-a treia casoletă, cocos și stafide.

 1 kg înghețată de vanilie
 4 tbsp nucă de cocos
 1 tbsp stafide
 6 tbsp cacao neagră
 4 tbsp cafea preparată
 100 ml suc de portocală
1

Se lasă înghețata la dezghețat într-o tavă sau vas mai mre, dar numi atât cât s-o putem împărți în 3 vase și s-o amestecăm cu diferite arome. Nu o lăsați să se topească complet, să nu devină apoasă.

2

Astfel, pentru aroma de cocos și stafide, se adaugă o treime din înghețată într-un bol, se adaugă și cocos și stafide, după gust (eu am pus cam 4 linguri de cocos și 1 cu stafide) și se amestecă ușor cu o spatulă. Se transferă într-o casoletă prevăzută cu capac etanș și se dă la congelator.

3

Pentru a doua variantă, se storc două portocale și se toarnă sucul înr-un pahar. Se adaugă și 4 lingurițe de cacao și se amestecă până devine cremoasă. Apoi se adaugă peste a doua treime de înghețată și se omogenizează. Dacă am pune doar sucul de portocală, ar ieși apoasă, de aceea e bine să adăugăm și cacao. Se transferă în casoletă și se dă la congelator.

4

Pentru a treia variantă, se prepară o cafea din 100 ml apă clocotită, care se toarnă peste 2 lingurițe de cafea măcinată. Se lasă la răcit și se strecoară. Se folosesc 4 linguri din cafeaua preparată și se amestecă separat cu 2 lingurițe cu vârf de cacao, se amestecă până devine cremoasă. Apoi se răstoarnă peste ultima treime de înghețată și se omogenizează. Se transferă în casoletă și se dă la congelator.

5

Sugestie de servire: se pot adăuga ornamente de zahăr sau rulouri de napolitană.
Poftă Bună!