Opțiuni de imprimare:

Jeleu de sampanie

Randamente1 porțieTimp de pregătire30 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total35 minute

Jeleul de sampanie este o reteta senzationala pentru Revelion šŸ„‚.

 750 ml sampanie sau vin spumant
 250 ml apa
 10 oz foi de gelatina
 ½ tsp esenta/extract de vanilie
 1 tbsp ulei de floarea soarelui
 200-300 g zahar
1

Pentru aceasta reteta este de preferat sa aveti o forma de silicon. Forma de silicon se unge cu uleiul de floarea soarelui pentru a nu se lipi jeleul.

2

Intre timp, sampania se pune la fiert intr-o oala.

3

In timp ce sampania fierbe, se pun la inmuiat foile de gelatina intr-un vas mare (urmariti instructiunile de pe pachet).

4

Dupa ce sampania fierbe, luati-o de pe foc, adaugati zaharul si amestecati pentru a se topi.

5

Pune din nou oala pe foc si adu-o la punctul de fierbere, apoi mai lasa 1 minut. Dupa, adauga vanilia si mai lasa 1 minut pe foc.

6

Pune in alt recipient 250 ml din amestecul de mai sus. Scoate foile de gelatina din apa, scurge-le si introdu-le in cei 250 ml de lichid.

7

Toarna amestecul cu gelatina inapoi in oala, dupa ce ai luat-o de pe foc. Amesteca totul cu un tel ca sa se incorporeze.

8

Toarna tot amestecul in forma de silicon unsa cu ulei si apoi da-o la racoare peste noapte.

A doua zi, amestecul ar trebui sa fie prins si sa nu curga cand e intoarsa forma.

Tips & tricks: la final, pune forma de silicon cu capul in jos pe o farfurie mare si da cu uscatorul de par peste forma. Caldura va face ca amestecul sa se desprinda de forma.

P.S. nu e recomandat minorilor, pentru ca are destul de mult alcool.

Deasupra se pot pune tot felul de fructe, frisca sau smantana, dupa gust.