Opțiuni de imprimare:

Langoși cu brânză

Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare1 oră 30 minuteTimp total1 oră 55 minute

Langoși cu brânză, crocanți la exterior și moi în interior.

 1 kg făină
 200 ml lapte cald
 50 gr drojdie proaspătă
 1 tbsp zahăr
 3 ulei
 1 apă călduță după nevoie
 1 sare
 1 brânză răzuită
1

Pentru început, punem drojdia în lapte, punem și zahărul și le dizolvăm. Le lăsăm să stea pentru 10 minute.

2

Într-un castron mai mare, punem făina, fac o gaură în mijloc și adăugăm compoziția cu drojdia. O mai lăsăm să stea pentru aproximativ 5 minute.

3

Peste făina din castron, departe de drojdie, sarea, și trei/patru linguri se ulei. Începem să frământăm cu mâinile și, la nevoie, adăugăm apă călduță.

4

Dacă mai este nevoie, adăugăm făină sau ulei, după necesitate. Se frământă un aluat ferm și nelipicios.

5

Se lasă la crescut pentru o oră, într-un loc călduț și se acoperă castronul cu folie sau cu un prosop curat.

6

După ce a crescut suficient, se rup bucățele din aluat și se formează langoşi. Aceştia se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins.

7

Deasupra se ung cu smântână, se presară brânză sau cu orice altceva doriți.