Opțiuni de imprimare:

Lava cake

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total20 minute

My all time favourite dessert! 🔥
Toata lumea cunoaste acest desert ciocolatos, servit cald imediat ce iese din cuptor, cu o cupa de inghetata de vanilie si cu gem de zmeura. Este foarte rapid de facut si este senzatie!

 2 oua
 2 zahar
 85 gr ciocolata neagra
 1 tbsp faina
 50 gr unt
 1 tsp esenta de vanilie
 1 praf de sare
 2 cupe inghetata de vanilie
 50 gr zmeura
 1 tsp zahar
1

Folosim 3 recipiente termorezistente pentru briose, le ungem cu unt si le tapetam cu faina.

2

Topim ciocolata si untul pe baie de aburi.

3

Batem ouale cu zaharul, sare si esenta de vanilie cu un tel pana cresc putin in volum.

4

Cernem faina deasupra si incorporam cu o spatula.

5

Adaugam si ciocolata topita si amestecam bine cu un tel.

6

Turnam compozitia in vasele pregatite si bagam la cuptorul preincalzit la 200˚C pentru 10 minute.

7

Intre timp, intr-o cratita pe foc punem zmeura si zaharul si amestecam pana se ingroasa si se formeaza un gem.

8

Dupa cele 10 minute la cuptor, blatul ar trebui sa se intareasca, dar interiorul sa ramana lichid. Dezlipim cu ajutorul unui cutit pe marginea formei si rasturnam continutul pe o farfurie.

9

Adaugam gemul de zmeura si o cupa de inghetata! Taiem interiorul si observam cum se scurge ciocolata! 🍫