Opțiuni de imprimare:

Legume gratinate cu pesmet si telemea de vaca

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total30 minute

O reteta foarte buna de legume gratinate!

 1 dovlecel
 1 ceapa rosie
 1 rosie
 1 ardei gras rosu
 sare dupa gust
 3 tbsp ulei de avocado
 1 tsp patrunjel uscat
 1 tsp ierburi de Provence
 3 tbsp pesmet
 200 gr telemea de vaca
 piper dupa gust
1

Spalam, curatam si taiem legumele. Dovlecelul, ceapa rosie si rosia le taiem rondele, iar ardeiul fasii.

2

Intr-o tigaie incinsa punem 2 linguri de ulei de avocado si tragem pe rand legumele in ulei pentru cateva minute. Asezonam cu sare si piper. Ele trebuie sa ramana crocante pentru ca le vom baga si in cuptor. Le scoatem pe o farfurie pentru a le putea aseza inapoi in tigaie.

3

Asezam legumele in tigaie. Punem dovlecelul, ceapa, rosia, ardeiul si tot asa pana cand punem toate legumele in tigaie.

4

Intr-un bol punem pesmetul, patrunjelul uscat, ierburile de Provence, branza sfaramata si o lingura de ulei de avocado. Amestecam totul foarte bine. Turnam amestecul peste legume.

5

Bagam tigaia in cuptor pentru 10 minute la 200°C.