Opțiuni de imprimare:

Lipie de spanac cu avocado, pui și omletă

Randamente4 porțiiTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total40 minute

O rețetă sănătoasă, gustoasă dar și foarte sățioasă.

Pentru lipii :
 330 gr făină
 150 ml apă
 80 gr spanac (scurs după îngheț)
 50 gr unt
 1 tsp praf de copt
 1 tsp sare
Pentru umplutură :
 1 avocado
 3 ouă
 50 gr mozzarella rasă
 300 gr piept de pui
 2 ulei de măsline
 condimente pentru carnea de pui
 verdeață (ceapă verde, mărar)
 2-3 linguri zeamă de lămâie
 sare, piper
1

Se amestecă făina cu sarea și praful de copt după care se adaugă untul răzuit.

2

Separat se blenduiește spanacul cu apa și se adaugă peste făină.

3

Se încorporează și se frământă până se obține un aluat ferm și nelipicios. Se lasă la odihnit 15-20 de minute după care se întinde aluatul și se coace într-o tigaie nonaderentă.

4

Puiul se taie fâșii, se condimentează după plac, eu am pus 2 linguri de ulei de măsline, boia de ardei, usturoi, sare, piper și se lasă la marinat. Se coace într-o tigaie, pe foc mic și cu capac timp de aproximativ 10 minute.

5

Ouăle se zbat, se amestecă cu verdeața și mozzarella și se coace omleta.

6

Se împăturesc lipiile cu omleta, puiul și avocado, eu am pus și felii și pisat la care am adăugat sare, piper și zeamă de lămâie.

Informații nutriționale

Porții 0