Opțiuni de imprimare:

Lipii cu piept de pui, cartof dulce și bacon

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total25 minute

Dacă ne-au plăcut atât de mult lipiile pufoase pe care le-am făcut zilele trecute, am mai făcut o tura și am încercat ceva nou la cina! Au ieșit foarte bune!

 40 gr cremă de brânză
 30 gr rucola
 300 gr piept de pui
 1 cartof dulce
 20 gr bacon
 3 tbsp ulei de măsline
 1 tsp usturoi pudră
 1 tsp boia dulce
 5 dulceață de ardei iute
1

Curățăm cartoful dulce, îl tăiem rondele, punem 2 linguri de ulei de măsline și puțină sare, ii punem într- o tavă și băgăm tava la cuptor pentru 20 de minute, la 200 grade Celsius.

2

Într-o tigaie încinsă punem fâșiile de piept de pui cu usturoiul pudră, boiaua dulce și o linguriță de dulceață de ardei iute. Amestecăm și lăsăm câteva minute pe foc, pană când se rumenește.

3

Când puiul este gata îl scoatem pe o farfurie. Punem fâșiile de bacon în tigaie, le ținem câteva minute pe fiecare parte, până când devin crocante. Stropim rucola cu puțin oțet balsamic.

4

Ungem lipiile cu crema de brânză, punem rucola, pieptul de pui, câte 2 lingurițe de dulceață de ardei iute, cartoful dulce și baconul.

5

Împăturim lipia și o legam cu o ață. Tadaam! Cina este gata!