Opțiuni de imprimare:

Lipii la tigaie cu verdeata

Randamente1 porțieTimp de pregătire1 orăTimp de preparare1 orăTimp total2 ore

Aceste lipii sunt perfecte langa o salata cu piept de pui.

 250 gr Faina
 140 ml Iaurt
 5 gr Praf de copt
 3 Ulei
 1 tsp Sare
 60 ml Apa
 50 gr Unt
 Patrunjel
 Usturoi
Aluat
1

Se pun intr-un bol: faina, uleiul,iaurtul, praful de copt si sarea. Toate aceste ingrediente se amesteca, dupa ce s-au omogenizat adaugam apa calduta si framantam aluatul obtinut pana devine usor lipicios. Ungem masa de lucru cu putin ulei pentru a se acoperi aluatul cu putin ulei, dupa care lasam aluatul la dospit la temperatura camerei pentru 45 de min.

Formarea lipiilor
2

Impartim aluatul in bilute egale de aproximativ 60 de gr. Presaram pe blatul de lucru putina faina si intindem bilutele in forma ovala sau rotunda dupa care le punem intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu si le lasam sa se prajeasca pana se formeaza bule de aer dupa care le intoarcem pe cealalta parte

Sosul de usturoi si verdeata
3

Intr-o cratita topim untul, adaugam ustoroiul pisat si patrunjelul tocat . marunt. Dupa ce scoatem lipia din tigaie o lasam 2-3 min sa se raceasca si o ungem cu sosul de usturoi. Pofta buna!