Opțiuni de imprimare:

Lipii libaneze

Randamente4 porțiiTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare5 minuteTimp total15 minute

Lipii libaneze, calde cu miros de pâine proaspătă, numai bune de rupt și mâncat.

 250 gr făină
 150 ml apă
 3 ulei
 1 tsp zahăr
 1 tsp sare
 10 gr drojdie uscată
1

Pentru început am dizolvat drojdia în 150 ml apa călduță și am lasat-o 5 minute în cana cu apă.

2

Am pus făina într-un bol peste care am vărsat amestecul de drojdie și apă plus celelalte ingrediente de mai sus.

3

Am frământat aluatul pana am obținut un guguloi neted pe care l-am pus înapoi în bol cu folie de plastic pe de-asupra pentru aproximativ o oră, pentru a crește, timp în care am fiert cartofii pentru piure și am gătit ficățeii.

4

După o oră aluatul era crescut, l-am împărțit în 4 guguloaie mai mici pe care le-am întins nu foarte subțire.

5

Am bagat câte două lipii în cuptorul încins la cea mai mare treaptă a cuptorului, pentru 5 minute.

6

Se servesc calde spre fierbinți cu multă pofta!

Informații nutriționale

Porții 0