Opțiuni de imprimare:

Mămăligă cu brânză și chips din parmezan

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total50 minute

Rețeta aceasta este foarte simplu de făcut. Putem servi atât la prânz cât și la cină, dar e o idee bună și la o mică petrecere dacă nu avem foarte mult timp la dispoziție.

 200 gr mălai
 100 gr brânză
 sare
 100 gr parmezan ras
 100 gr smântână
 50 gr unt
1

In aproximativ 400 ml de apă pun mălaiul și sarea și fierb la foc mediu cam 15 minute, amestecând încontinuu.

2

Când mămăligă s-a fiert adaug untul.

3

Intr-o tavă de muffins pun hârtiuțele aferente formelor și umplu fiecare formă până la jumătate cu mămăligă.

4

Peste mămăligă pun un strat de brânză în fiecare formă, apoi iarăși pun un strat de mămăligă peste brânză.

5

Pun tavița de muffins în cuptorul preîncălzit la 180°C și las cam 15 minute, până când brânza se topește.

6

Între timp pe o tava pun hârtie de copt și pun una lângă alta câte o lingură de parmezan.

7

Când mămăliga cu brânză este aproape gata, pun în cuptor și tava cu parmezan și las cam 6-7 minute până când se topește parmezanul si se face un pic maroniu.

8

La servire scot mămăliguțele cu tot cu forma de muffins, peste ele pun câte un chips de parmezan, și câte o linguriță de smântână.