Opțiuni de imprimare:

Mancare de quinoa cu cartof dulce si fasole rosie

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare45 minuteTimp total1 oră

Reteta potrivita si pentru vegani, dar nu numai.

 1 ceapa rosie
 150 ml suc de tomate
 2 catei de usturoi
 200 gr conserva fasole rosie
 4 cești apa
 1 cartof dulce (buc.)
 1 mg quinoa
 ¼ tbsp chimen
 ¼ tsp piper
 ¼ tsp chilli
 ½ tsp sare
 1 tbsp ulei
 ½ avocado (buc.)
1

Se pune uleiul intr-o cratita la incins, apoi se adauga ceapa tocata marunt pentru a fi calita un pic.

2

Se adauga usturoiul tocat marunt si se lasa impreuna cu ceapa la calit 2 minute.

3

Turnam sucul de tomate si condimentele (chimen, chilli), iar dupa 2 minute adaugam cartoful dulce curatat si taiat cuburi, boabele de fasole si apa.

4

Dupa 5 minute, se adauga quinoa ( spalate in prealabil de 2-3 ori si lasate la hidratat 10-30 minute). Condimentam cu sare si piper si lasam la fiert 30-35 minute.

Se amesteca in preparat constant.

5

Cand s-au fiert cartofii, quinoa, iar sosul a scazut se opreste focul si se poate orna cu feliute de avocado.