Opțiuni de imprimare:

Medalioane cu cartofi si ciuperci

Randamente1 porțieTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare35 minuteTimp total1 oră

Papa buuun la orizont! Medalioanele cu cartofi si ciuperci sunt un aperitiv delicios ori o garnitura perfecta langa peste sau un alt tip de carne. Puteti inlocui ciupercile cu broccoli daca doriti. Mie imi plac asa simple, cu un sos lejer alaturi. Azi am facut un sos din sana, leurda tocata si cativa fulgi de chili. O nebunie curata!

 1 kg cartofi
 500 gr ciuperci
 100 gr branza telemea
 100 gr cascaval
 3 oua
 sare
 piper
 150 gr smantana
 4 fire ceapa verde
 2 tbsp ulei
1

Am pus cartofii la fiert in coaja si apoi i-am lasat in apa rece pana s-au racit putin pentru a putea sa le elimin coaja.

2

Cat timp au stat cartofii la fiert am pregatit ciupercile. Le-am taiat in cuburi mici dupa ce le-am spalat bine. Intr-o tigaie am adaugat ulei si am calit ceapa verde toacata marunt si ciupercile. Le-am lasat pe foc apx. 10 minute pana s-au inmuiat.

3

Intr-un bol mare am pus cartofii curatati si dati pe razatoarea mare apoi am continuat cu: amestecul de ciuperci cu ceapa, branza si cascavalul rase, 2 oua, smantana, sare si piper. Am amestecat totul bine pana s-au omogenizat.

4

Cu ajutorul unui inel pentru bucatarie am format medalioanele pe care le-am format firect in tava in care am pus foaie de copt. La final am uns medalioanele cu ou batut si am dat la cuptor pentru apx. 30-35 min la 180 grade. Au iesit in total 14 medalioane, dar depinde de circumferinta inelului folosit si de cata cantitate adaugati in ele.

5

Am servit medalioanele calde, alaturi de un sos fresh din sana, leurda, sare si fulgi de chili.