Opțiuni de imprimare:

Melcișori fragezi cu nucă

Randamente1 porțieTimp de pregătire50 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total1 oră 20 minute

Sunt ideali pentru micul dejun, lângă o cană de ceai sau lapte ... dar le putem servii și la diferite ocazii speciale.

 500 gr făină
 250 gr untură de porc
 3 gălbenușuri
 3 tbsp zahăr pudră
 2 smântână
 25 gr drojdie proaspătă
 un praf de sare
Pentru umplutură :
 dulceață acrișoară
 nucă măcinată
 zahăr după gust
Alte ingrediente :
 zahăr
 nucă măcinată
1

Se amestecă făina cu untura până se obține o compoziție sfărâmicioasă. Se adaugă restul ingredientelor și se frământă un aluat flexibil.

2

Se împarte în două și se lasă la dospit pentru 30 de minute.

3

Pe o planșetă pudrată cu făină se întinde aluatul dospit la o grosime de cca 1/2 cm, se unge cu dulceață și se presară cu nucă și puțin zahăr.

4

Se rulează strâns, după care se taie în rondele de câte un deget grosime.

5

Rondelele se tăvălesc în nucă amestecată cu zahăr, după care se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul încins.

Observație :
6

Melcișorii rămân fragezi mult timp, sunt ideali pentru excursii sau diferite ocazii speciale.