Opțiuni de imprimare:

Mere in foietaj

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare30 minuteTimp total45 minute

O bunătate de sezon! Mere aromate cu rom, scorţişoară şi portocală, îmbrăcate într-un strat delicios de aluat de foietaj uşor crocant şi pudrat cu zahăr vanilat.

 6 mere potrivite
 1 foaie aluat de foietaj decongelat
 200 gr marmelada
 100 gr zahar fin aromat cu scortisoara si coaja de portocala
 1 galbenus
 1 tsp lapte
 1 tbsp zahar pudra vanilat
1

Merele se spală, se curăţă de coajă şi se scobesc de cotor.
Se presară din abundenţă cu zahăr fin amestecat cu arome (eu am găsit la Lidl asemenea amestecuri pentru prăjituri).

2

Se întinde uşor cu sucitorul foaia de aluat, apoi se taie în pătrate, măsurate în aşa fel încât să ne încapă mărul.
Se umple fiecare măr cu un bastonaş de marmeladă, după care se împachetează bine în aluat, apoi se ung cu pensula cu gălbenuş frecat cu lapte.

3

Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc la 180 grade C, cu ventilaţie, până se rumeneşte frumos aluatul.
Se servesc calde, pudrate cu zahăr vanilat, eventual cu frişcă bătută sau îngheţată de vanilie.

Poftă bună!