Opțiuni de imprimare:

Miel de ciocolată

Randamente1 porțieTimp total3 ore

Ideal pentru masa de Paste

 100 gr Ciocolata amara fina
 250 gr Unt moale
 180 gr Zahar
 4 Oua
 125 Faina
 125 Amidon
 2 Praf de copt
 40 gr ciocolată amară fină în bucăți, rasă sau picături
 Grasime pt forme
 80 gr ciocolată albă și amară fină (pentru decorare)
1

Ciocolata se taie mare și se topește la bain-marie. Untul și zahărul se bat spumă. Ouăle se încorporează unul câte unul. Făina, amidonul și praful de copt se cern în acest amestec și se încorporează cu ciocolata topită și bucățile de ciocolată (40g).

2

Aluatul se toarnă în formele de miel unse (volum de aprox. 1 litru) și se coace în cuptorul încins în prealabil la 180 °C timp de aprox. 50-60 minute. Se scot cu atenție mieii din formă și se lasă la răcit pe un grilaj pentru prăjituri.

3

Pentru decorare se topește ciocolata separat la bain-marie, se ung mieii cu aceasta, astfel încât să se obțină efectul de blană cu „pete”, se lasă să se usuce și se servesc sau se fac cadou.