Opțiuni de imprimare:

Miere de papadie

Randamente3 porțiiTimp total20 ore

Unii ar spune că nu este miere deoarece este facuta cu zahar , dar de mică bunica m-a învățat că aceasta este miere si asa mi-a rămas întipărit în minte . Sau, pentru a nu enerva lumea, o voi descrie ca pe "un sirop de consistenta unei miere" :)

 150 bucăți Flori de papadie
 1 kg zahar
 1,50 l apa
 1 lămâie mare
1

Florile de păpădie se spală bine si se îndepărtează codilete.

2

Se pun la fiert florile de păpădie împreună cu apa.

3

Cand ca in clocot de câteva ori se oprește focul si se lasa deoparte pana a doua zi.

4

Ziua următoare se strecoară siropul si se arunca florile de păpădie.

5

Se pune din nou la fiert la foc mic împreună cu zahărul și zeama de lămâie (eu am adăugat si pulpa de la lămâie).

6

Se tin la fiert pana cand compozitia se închide la culoare si mai scade din cantitate .

7

Pentru a vedea dacă consistența este buna , se ia o lingura din compozitie ( pusa într-un castronel micuț de tot) , se pune la rece , iar după câteva minute se verifica compozitia.

8

Cand consistenta este cea potrivita , se va turna în borcane.

9

Din această cantitate mi-au iesit 3 borcane mici.

Informații nutriționale

Porții 3