În acest weekend am făcut niște mini baghete cu fulgi de secară, la care am folosit și maia de secară integrală, uscată, pe care voiam de ceva timp să o testez.
Pentru început am râșnit fulgii de secară, cu ajutorul râșniței pentru cafea, apoi am cernut pudra obținută.
Într-un bol am adăugat toate ingredientele uscate, apoi apa călduță.
Am omogenizat cu ajutorul mâinilor și am frământat aluatul obținut timp de circa 5 minute.
Am transferat apoi bila de aluat într-un bol curat, pe care apoi l-am acoperit cu folie alimentară.
Am lăsat aluatul la dospit, la temperatura camerei până și-a dublat volumul.
După circa 30 de minute am împărțit aluatul în 8 bucăți egale și am format mini baghete, pe care le-am așezat în tava cuptorului, tapetată cu hârtie de copt.
Pentru a manevra mai ușor aluatul relativ moale și lipicios, treceți bucățile de aluat prin făină, înainte de a le modela.
După ce am așezat pâinicile în tavă, am pulverizat apă peste ele, pentru a îndepărta excesul de făină.
Am copt baghetele în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, circa 25 de minute.
După coacere, le-am învelit cu hârtie de copt și un prosop de bucătărie, pentru a se mai înmuia crusta exterioară.
După răcirea completă, le-am depozitat în pungi alimentare, învelite în prealabil în hârtie de copt.
În felul acesta s-au păstrat foarte bine până a doua zi dimineață, când le-am servit unse cu cremă de brânză, omletă, avocado, roșii și cârnați de casă.
Nouă ne-au plăcut tare mult servite în acest fel și din 8 doar una a mai scăpat neatinsă.
Dacă le încercați și voi, aștept să îmi dați de veste!
0 porții