Opțiuni de imprimare:

Mini checuri aromate

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare50 minuteTimp total1 oră 10 minute

Cum mie îmi place tare mult dovleacul trebuia să îl integrez și în aceste mini checuri aromate.
Este un desert pentru adulți, însă poate fi adaptat și pentru cei mici, dacă în loc de zahăr adăugați vreo 2 banane bine coapte.
Se mai schimbă și textura, însă!
În varianta cu zahăr ele sunt destul de pufoase. Soțul le aseamănă la textură cu "Prăjitura casei".
De asemenea, le puteți coace și în forme de brioșe, numai că în acest caz timpul de coacere va fi mai mic. Vă recomand să le verificați pe parcurs.

 4 Oua
 200 gr Zahar
 50 ml Ulei
 400 gr Dovleac copt
 250 gr Faina
 10 gr Praf de copt
 2 tsp Scorțișoară Ceylon
Glazură de ciocolată
 35 ml Apa
 50 gr Zahar
 50 gr Unt
 50 gr Lapte praf de cocos
Extra
 Coaja de portocală
1

Compoziția pentru aceste mini checuri se poate realiza cu ajutorul unui mixer de mână, însă eu am apelat la robot.
Am adăugat ouăle împreună cu zahărul în bolul mixerului și am pornit robotul timp de 3-4 minute pe viteza 2.

2

Am adăugat apoi uleiul și am lăsat robotul pornit până acesta s-a integrat în compoziție.
L-am oprit și am adăugat pulpa de dovleac copt, apoi l-am mai pornit tot pe viteza 2 circa 3 minute.

3

Am scos bolul robotului și am integrat cu ajutorul unei spatule de silicon ingredientele uscate cernute și amestecate în prealabil.

4

Am pus compoziția în formele metalice și am copt mini checurile în cuptorul preîncălzit, pe modul sus-jos, timp de 40 de minute, la 170°.

5

După coacere le-am lăsat la răcit pe un grătar metalic.
A doua zi am pregătit glazura de ciocolată, cu care le-am acoperit și le-am decorat cu coajă de portocală ecologică.
V-o recomand și pentru cozonac sau pannetone.
Este genială și tare aromată.
Pentru glazură am procedat în felul următor:
am adăugat apa, zahărul și untul pe foc (mic) până s-au topit cele din urmă.
Am adăugat laptele praf, cernut în prealabil și am amestecat energic cu un mini tel, pentru a nu se forma cocoloașe.