Opțiuni de imprimare:

Mini pavlova cu zmeură și cremă de vanilie

Randamente1 porțieTimp de pregătire10 minuteTimp de preparare3 oreTimp total3 ore 10 minute

Un desert ușor, răcoritor, cremos, crocant, acrișor, ce se topește în gură.

Pavlova :
 4 albușuri mari (la temperatura camerei)
 120 gr zahăr
 1 tsp amidon de porumb
 2 gr sare
 1 tsp zeama de lămâie
Cremă de vanilie :
 250 ml lapte
 3 făină
 6 zahăr
 ½ baton margarină
 1 tsp extract de vanilie
Pavlova
1

Separăm albușurile de gălbenușuri, adăugăm sarea și mixăm albușurile până devin albe.
După ce au devenit albe și pufoase albușurile, adăugăm treptat zahărul continuând să mixăm.(5-6 minute)
Se adaugă amidonul, extractul de vanilie și zeama de lămâie și se mixează 2-3 minute sau până când rezultă o bezea fermă și pufoasă, fără granule de zahăr.

2

Punem bezeaua într-un poș cu dui și se formează mici cerculețe/norișori cu dimensiunea de 8-9 cm. Cu ajutorul unei linguri așezăm frumos bezeaua în tava tapetată cu hârtie de copt, în forme de cercuri/ norișori.

3

Coacem bezelele la cuptorul preîncălzit la 120˚C timp de 60 de minute, după care oprim cuptorul și lăsăm să se răcească lent timp de o oră.

Crema de vanilie :
4

Laptele împreună cu zahărul, ouăle și făina se pun la bain-marie, amestecând continuu cu telul pentru a nu se lipi sau forma cocoloașe.

5

Atunci când crema devine mai densă decât mierea o luăm de pe foc și o punem la răcit.

Asamblare :
6

Așezăm un norișor de pavlova pe o farfurie, punem deasupra 1 lingură de cremă de vanilie răcită, zmeură, urmată de al 2-lea norișor de pavlova, cremă de vanilie și multă zmeură.
Poftă bună și spor la gătit!

Informații nutriționale

Porții 0