Opțiuni de imprimare:

Minitorturi moelleux cu căpșune și piper de Sichuan

Randamente20 de porțiiTimp de pregătire25 minuteTimp de preparare20 minuteTimp total45 minute

Prezența piperului într-un desert poate părea ciudată. Îndrăzniți totuși această combinație insolită : piperul accentuează aroma de fruct a căpșunelor și dă mai mult gust prăjiturii.

Pentru circa 20 de miniprăjituri
 30 de căpșune
 120 gr de unt semisărat, la temperatura camerei
 120 gr de zahăr
 3 ouă
 150 gr de făină
 1 tsp rasă de drojdie
 75 ml de lapte
 1 tsp de piper de Sichuan măcinat
Pentru crema de unt
 150 gr de unt dulce, la temperatura camerei
 300 gr de zahăr pudră extrafin
1

Încălziți cuptorul la 180˚C. Spălați 20 de căpșune, înlăturați-le codițele și tăiați-le cubulețe. Într-un bol mare frecați untul cu zahărul până ce amestecul devine cremos. Încorporați ouăle unul după altul, amestecând energic, apoi încorporați făina, drojdia și, la sfârșit, laptele. Adăugați cubulețele de căpșune și piperul de Sichuan.

2

Repartizați aluatul în miniforme pentru brioșe, băgați-le la cuptor și lăsați să se coacă timp de circa 20 de minute. Când s-au copt, scoateți miniprăjiturile din cuptor și lăsați-le să se răcească de tot înainte de a le scoate din forme.

3

Preparați crema de unt : frecați untul cu zahărul pudră extrafin până ce obțineți o textură cremoasă. Ornați prăjiturile cu această cremă, aplicând-o cu ajutorul unui cornet cu șpriț zimțat. Tăiați ultimele 10 căpșune în două, pe lungime, și așezați cu grijă câte o jumătate pe fiecare prăjitură.

Informații nutriționale

Porții 0