Opțiuni de imprimare:

Mousse de ciocolata

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare10 minuteTimp total30 minute

Un mousse de ciocolata foarte usor de facut , cu o textura pufoasa si foarte usoara.

 1 Ciocolata de inalta calitate, 70-75% cacao
 20 gr Zahar
 30 ml Frisca lichida
 2 Albusuri
 Sare
 10 ml Lichior (tip Bailey's)
Pentru decor:
 Frisca
 Ciocolata
 Coaja de portocale
1

Se bat albusurile spuma tare cu zaharul, adaugand zaharul gradual;

2

Se topeste ciocolata la baie de aburi, la o temperatura joasa ;

3

Se incalzeste frisca lichida;

4

Cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se transfera intr-un bol mare, se toarna peste frisca incalzita, lichiorul,si se pune un praf de sare.Se amesteca putin;

5

Se incorporeaza cu o spatula cu grija spuma tare in ciocolata, gradual si cu miscari largi;

6

Dupa ce s-a incorporat toata spuma, se iau 2 sau 3 pahare si se umplu, se decoreaza dupa preferinta.

7

Se tine la frigider cel putin 1 ora inainte de servire.