Opțiuni de imprimare:

Musaca de cartofi si carne tocata

Randamente12 porțiiTimp de pregătire1 orăTimp de preparare40 minuteTimp total1 oră 40 minute

O rețeta populara și iubita de romani.

 1 kg carne de pui tocata
 10 cartofi feliati
 2 cepe tocate
 2 morcovi rasi
 1 conserva rosii
 200 gr cașcaval ras
 200 gr smantana
 4 ulei
 2 oua
 1 tbsp boia
 1 tsp piper
 putina sare
1

Într-o cratiță punem uleiul, ceapa și morcovul și le lasam 10 minute la călit.

2

Peste legumele călite punem carnea și amestecam pana ce se albeste.

3

Când carnea s-a albit punem sarea, piperul, boiaua, sucul de roșii și putina apa.

4

Lasam sa fiarbă sosul pentru aproximativ 1 ora.

5

Într-o tava, așezăm cartofii tăiați felii.

6

Deasupra cartofilor punem carnea, apoi încă un strat de cartofi și unul carne.

7

Ultimul strat este de cartofi. Într-un bol amestecam ouăle, smantana și cașcavalul ras. Acest sos îl punem peste musaca și acoperim bine.

8

Tava o bagam la cuptorul preîncălzit la 170°C pentru 40 de minute.

9

După ce se răcește, musacaua poate fi tăiată și servita.

Informații nutriționale

Porții 12


Cantitate per porție
Calorii 390
Valoare zilnică % *
Total grăsimi 18g28%

Grăsimi saturate 8g40%
Grăsimi nesaturate 10g
Sodiu 542mg23%
Total carbohidrați 30g10%

Fibre dietetice 6g24%
Zaharuri 4g
Proteină 29g58%

* Valorile zilnice în procente se bazează pe un regim alimentar de 2.000 de calorii. Valoarea ta zilnică poate fi mai mare sau mai mică în funcție de necesarul de calorii.