Opțiuni de imprimare:

Napolitane de casa

Randamente1 porțieTimp de pregătire15 minuteTimp de preparare4 oreTimp total4 ore 15 minute

Ai mancat si tu napolitane de casa in copilarie? Erau preferatele mele, dar mama mea nu a facut niciodata. Le mancam prin vecini sau de la matusi. Am crezut ca e cea mai dificila reteta din lume. Si ce credeti? E cea mai simpla.

 1 Pachet de foi de napolitana
 150 gr Unt
 1 ceașcă Zahar
 ¾ ceașcă Lapte
 2 cești Lapte praf
 3 tsp Cacao
1

Topeste untul, zaharul si laptele intr-o cratita la foc mic. Cand incepe sa fiarba, pune deoparte si lasa la racit.

2

Adauga laptele praf si cacao si amesteca bine pana se incorporeaza ingredientele si devine o crema fina.

3

Intinde ciocolata obtinuta pe fiecare foaie de napolitana, pana le termini, fara sa pui si deasupra.

4

Acopera ultima foaie cu o folie alimentara sau de aluminiu si pune o greutate peste ele. Eu am folosit un tocator de lemn apoi am pus ceva greu peste tocator.

5

Lasa la odihnit aproximativ 4 ore, apoi taie cu un cutit ascutit in formele preferate.

6

*daca vrei sa ai si strat alb de ciocolata, foloseste-o inainte sa adaugi cacao in compozitie.