Opțiuni de imprimare:

Natillas, budinca spaniola

Randamente1 porțieTimp de pregătire20 minuteTimp de preparare3 oreTimp total3 ore 20 minute

Natillas, o budinca spaniola, facuta in casa, un desert rapid care se poate manca in diverse combinatii (cu biscuiti, piscoturi, fructe de padure).

 500 ml lapte
 1 baton scortisoara
 coaja de la o lamaie
 75 gr zahar
 1 tbsp amidon de porumb
 3 galbenusuri
 1 praf de scortisoara
 Biscuiti
 afine
 zmeura
1

Se fierbe laptele impreuna cu batonul de scortisoara si coaja de lamaie. Lasati la infuzat.

2

Se amesteca intr-un castron galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul devine alb si cremos.

3

Se adauga amidonul de porumb peste galbenusuri si se amesteca bine.

4

Scoateti scortisoara si coaja de lamaie din laptele fiert. Adaugati laptele fiert peste amestecul de galbenusuri si amestecati cu un tel.

5

Turnati tot continutul inapoi in oala si amestecati constant.
Cand amestecul are consistenta dorita, luati de pe foc si turnati in vase.

6

Puneti la frigider minim 3 ore.

7

Dupa cele 3 ore, scoateti de la frogider si ornati cu praf de scortisoara, fructe de padure, biscuiti sau baton de scortisoara.

Pofta buna! 😊