Opțiuni de imprimare:

Negresă cu ciocolată gold și fructul pasiunii

Randamente1 porțieTimp de pregătire2 ore 40 minuteTimp de preparare25 minuteTimp total3 ore 5 minute

Această negresă este prăjitura pe care o fac cel mai des și asta din cauză că este rapidă și foarte versatilă. Fie că e simplă sau cu diferite toppinguri, nu a dezamăgit niciodată.

De data aceasta am decis să o învelesc în ganache de ciocolată gold sau ciocolată albă caramelizată ( nici nu pot să vă descriu această minunăție ) și fructul pasiunii.

Negresă :
 130 gr unt
 65 gr ciocolată cu lapte
 65 gr ciocolată cu 60-70% cacao
 200 gr zahăr alb
 50 gr zahăr brun
 3 ouă
 90 gr făină
 40 gr cacao
 ½ tsp sare
 ½ tsp praf de copt
 ½ tsp vanilie
Ganache de ciocolată Gold :
 200 gr ciocolată albă caramelizată sau ciocolată albă
 150 gr frișcă lichidă, 32%
 100 gr piure de fructul pasiunii
 2 tbsp zahăr
 ½ tsp sare
Topping :
 100 gr piure de fructul pasiunii
 2 tbsp zahăr
Negresă :
1

Untul și ciocolata se topesc fie pe baie de aburi, fie în cuptorul cu microunde.

2

Într-un bol, amestecăm cu mixerul ouăle cu zahărul, le batem până devin spumă și sunt pale la culoare.

3

Amestecăm ingredientele uscate : făină, cacao, sare, praf de copt.

4

Turnăm compoziția de ciocolată peste ouăle bătute spumă, amestecăm ușor, apoi adăugăm vanilia și ingredientele uscate și omogenizăm.

5

O coacem într-o tavă 20 x 20, tapetată cu hârtie de copt, la 170˚C, cu ventilator/ 180˚C fără ventilator timp de 25 minute.

6

O lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei.

Ganache :
7

Punem la fiert piureul de fructul pasiunii și zahărul și îl reducem până mai avem 2-3 linguri de lichid.

8

Topim ciocolata și frișca în cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.

9

Adăugăm sarea și siropul de fructul pasiunii și amestecăm bine.

10

Lăsăm să se răcească complet la temperatura camerei, apoi îl băgăm la frigider pentru cel puțin 2 ore.

11

Îl scoatem din frigider și îl batem spumă cu mixerul până devine pal. ATENȚIE : Nu îl bateți prea mult deoarece o să se taie.

Topping :
12

Punem la fiert piureul de fructul pasiunii și zahărul și-l reducem până mai avem 2-3 linguri de lichid.

Asamblare :
13

Punem peste negresa răcită ganache-ul de ciocolată și o nivelăm.

14

Cu o linguriță punem siropul de fructul pasiunii peste ganache și cu o scobitoare îl marmorăm prin cremă.

15

Punem prăjitura la frigider pentru o oră, apoi o tăiem bucăți.