Opțiuni de imprimare:

Nutella de casa

Randamente1 porțieTimp de pregătire5 minuteTimp de preparare15 minuteTimp total20 minute

Nutella este nelipsita in casa. O folosim la clatite, pe paine, la diverse retete dulci, insa cea din comert stim ca mai contine si lucruri nesanatoase, asa ca am incercat o varianta sanatoasa, facută in casa si foarte gustoasa. Va invit sa o incercati si nu veti regreta!

 150 ml lapte
 3 tbsp ulei de cocos
 200 gr alune de padure
 3-4 linguri miere
 3-4 linguri pudra de roscove/cacao
1

Alunele de padure decojite la punem la cuptor la 190˚C pentru aproximativ 10 minute.

2

Dupa ce alunele s-au racit le mixam cu un blender puternic pana se faramiteaza bine si iese uleiul din ele.

3

Adaugam ulei de cocos topit si blenduim ingredientele pana se omogenizeaza.

4

Adaugam pudra de roscove, miere si putin lapte.

5

Adaugam treptat laptele pana obtinem consistenta dorita. Puteti adauga mai mult sau mai putin lapte, in functie de cat de cremoasa doriti sa fie Nutella.

6

Se pastrează la rece si se consuma in functie de preferinte.